Running Halmstad 2018- skratt, svett och storm

Höstens upplaga av vårt löparläger Running Halmstad är över och det har verkligen varit en fantastisk helg! Peppade och glada deltagare, otroligt tur med vädret trots den där Knud som härjade i området och en blandning av svettiga träningspass och teoretiska delar om kost, skador och bålens funktion för löpare.

 

Vi började lördagen med ett pass löpteknik. Samantha instruerade och bjöd verkligen på sig själv med både dans, hopp och minnesvärda liknelser som nog kommer sitta på deltagarnas näthinnor vid kommande träningspass. Hon är fantastisk på att lära ut just löpteknik och jag lämnar alltid över de delarna med varm hand till henne. Även om jag kan det så gör hon det så himla mycket roligare och man ska inte underskatta humor som en del i inlärningen!

Spänstträning, upp och hoppa! 

Ett underbart glatt gäng! 

Lite påfyllning av mellanmål innan vi fortsatt med bålträning. Här gick vi först igenom bålen funktion, vad de olika musklerna gör och hur vi aktiverar dem för att sen köra ett ganska tufft cirkelpass med 2*9 minuters träning följt av några olika stabiliseringsövningar för bål och höft i par. Här fick deltagarna utmana sig lite, härligt!

Efter en god lunch var det dags för mig att föreläsa. Ämnet var kost för prestation och vi pratade om vad de olika näringsämnena gör i kroppen, varför vi behöver alla tre och ska akta oss för att utesluta något och hur vi kan tajma näringen för att få mesta möjliga nytta av den. Jag älskar verkligen att prata om mat som ett redskap för energi istället för att bara handla om vikt och förbud!

Självklart hade jag kläder och tillbehör med mig från min webbshop som deltagarna fick handla till riktiga fyndpriser! 

Efter föreläsningen bytte vi om och drog iväg på helgens höjdpunkt, långpasset! Vi sprang längs prins Bertils stig dvs precis utmed havet hela tiden, den här stigen är ju magiskt vacker i vanliga fall men allts i lördags, det går faktiskt inte att beskriva med ord. Den bjöd på sol, hagel, storm och världens häftigaste dubbla regnbåge under de timmar vi var ute. Jag var helt andlös och sprang mestadels och bara gapade, vilken upplevelse! Alla deltagare sprang olika långt här, några vände efter 3-4 km och några sprang 10 km innan de vände vilket gjorde att precis alla kunde få ut det de ville av passet. Vi hade två distansrekord också, en av tjejerna gick från att ha sprungit 10 km som längst till att klara 15 km och en gick från 12 till 20 km. Tänk vad lite sällskap, vacker natur och pepp från de andra deltagarna kan göra för energin!

Helgens och den här höstens absolut häftigaste vy! 

Efter långpass och dusch väntade middag och lite häng innan de flesta kröp i säng ganska tidigt. Lång dag med många intryck!

 

Söndagen började med en lugn och skön morgonjogg på 5 km. Solen gjorde oss sällskap här också och jag konstaterade att mitt avtal med vädergudarna tydligen har överlevt en mammaledighet, vilken tur! Frukostbuffé i magen innan vi gick på ett rejält block med skador, rehab och rehab. Samantha gick igenom de vanligaste löparskadorna och vi visade och testade massor av olika styrkeövningar som kan förebygga skador samt hjälper dig tillbaka om du drabbats. Att sköta sin rehab är avgörande för att snabbt bli bra igen men även att lyssna på kroppen tidigt och inte fortsätta träna med en annalkande skada, då kan det dröja mycket längre innan du blir frisk. Styrketräning och rörlighetsträning minskar risken rejält att drabbas från första början!

Samantha pratade fotstyrka och att faktiskt lägga fokus på att träna sina fötter. Hur många av er kan göra såhär? 

Efter lunch och en stunds vila var det dags för helgens sista pass som var ett intervallpass. Här fick deltagarna träna på att variera sin intensitet genom olika långa intervaller där tempot ändå var detsamma. Ett roligt och bra sätt att lära känna sin kropp och de olika växlar du har. Intervallträning måste inte alltid gå på max!

 

Tack alla som deltog, tack till Tylebäck hotell och konferens och tack till Samantha som alltid levererar på högsta nivå. Det är ett nöje att ha så grymma kollegor i Team at core!

En reaktion till “Running Halmstad 2018- skratt, svett och storm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s